Kantelaar / Doseerkantelaar

Machines zijn nooit goedkoop, vooral als ze niet breed inzetbaar zijn. Maar hoe mooi zou het zijn als je een machine zou hebben die in alle seizoenen zou kunnen functioneren? Daar heeft NEKO products de oplossing voor, deze kantelaar/doseerkantelaar zou u kunnen gebruiken in een zeeflijn, pellijn, uitzoeklijn of opplantlijn. Kortom bijna een heel jaar rond!

Productinformatie
In het geval dat u een in – en uitvoer heeft zet u de kist op de invoer neer. Deze wordt gedetecteerd op het moment dat er geen kist in de kantelaar aanwezig is, vervolgens wordt de kist ingevoerd. Is er alleen een uitvoer dan moet u zelf de kist in de kantelaar zetten. Door middel van een afstandsbediening of kist detectie gaat de kist vervolgens omhoog. Nadat de kist goed gepositioneerd is wordt de kist omhoog gebracht en gekanteld. Heeft u een begeleidingsunit? Dan wordt deze automatisch geopend na het kantelen, zodat het product een ‘kleine’ val heeft. Op het moment dat de sensoren (in de bunker of band) geen product meer zien wordt de kist automatisch terug gekanteld. Op het moment dat de lege kist beneden is, wordt deze uitgevoerd en kan er weer een volle kist ingebracht worden. Ook kan deze kantelaar geleverd worden zonder in-en uitvoer.

 

Met een uitvoer in een kantelaar krijgt u meer rust in de lijn, op het moment dat de kantelaar de kist naar beneden heeft gebracht wordt de kist automatisch via rollen naar links of naar recht getransporteerd. Op die manier hoeft u niet eerst de lege kist uit de kantelaar te verwijderen om vervolgens de volle kist weer in de kantelaar te plaatsen.

Met een invoer kunt u altijd een volle kist klaar zetten in de kantelaar, op die manier hoeft u  nooit op het moment van terug kantelen bij de kantelaar te staan om een nieuwe kist te plaatsen. Zo kan de maximale capaciteit van de kantelaar benut worden. Kortom u heeft nog meer rust om de lijn heen!

Door middel van de begeleidingsunit kunt u de val van het product minimaliseren, door deze begeleidingsunit wordt de kantelaar multifunctioneel en kan hij in elk seizoen ingezet worden. Uiteraard is de kantelaar ook leverbaar zonder deze begeleidingsunit.

Voor optimale kwaliteit en behoud van de machine is er gekozen voor een twee-laags gepoedercoat frame.

Deze kantelaar kan uitgevoerd worden met touchscreen, op die manier kunt u veel instellingen zelf wijzigen waardoor de kantelaar naar eigen wens van de klant kan functioneren. Soms heeft een ander soort ras andere instellingen nodig om de machine optimaal te benutten.

Deze kantelaar, in combinatie met een band-band bunker en invoer-optie kan 20 kisten per uur halen.

Meer informatie over de multifunctionele kantelaar?