Bunker

Door deze band-band bunker kunt u de capaciteit van uw verwerkingslijn verhogen. Geen grote val in een bunker, maar een rustig verloop van u product. Door middel van 2 banden word  het products uit elkaar getrokken. Zodat de machine na de bunker de juiste aanvoer krijgt.

Productinformatie
Door middel van een kantelaar wordt het product op de buffer band gestort. Deze band is ondersteund door rollen, op het moment dat de sensor geen product ziet gaat de band harder draaien. Wanneer de sensor het product ziet, gaat de band naar de door u ingestelde snelheid. Vervolgens komt het product op de uitloopband, waarvan u de snelheid ook zelf in kunt instellen. Op deze band zorgt u er voor dat het product wat meer versneld, zo dat het uit elkaar getrokken kan worden. Op deze manier krijgt de machine na de bunker altijd een constante aanvoer van product.

 

Voor optimale kwaliteit en behoud van de machine is er gekozen voor een twee-laags gepoedercoat frame.

Door de lijn stop is de bunker geschakeld met bijvoorbeeld een kistenvuller, zodra de kistenvuller er mee stopt, stop de bunker automatisch ook.

Allebei de banden zijn in snelheid te regelen door middel van een potmeter.

Standaard wordt de bunker uitgevoerd met een bordes. Waarbij u goed overzicht heeft over het proces en daar bijvoorbeeld de snelheid van de banden optimaal kan afstellen.

De bufferband (de eerste band) heeft rol ondersteuning, zodat de band soepel blijft draaien als hij vol ligt met het product.

Bufferband: 2500 mm lang, 1550 mm breed
Uitloopband: 1000 mm lang,  1580mm breed

Meer informatie over de multifunctionele kantelaar?